НОВИНИ

INFORTREND дебютира с RAID десктоп устройства със SAS хост интерфейс Вторник, 12 Февруари 2008

- Санта Клара, Калифорния, 12-ти февруари 2008 - експертът при системите за съхранение на данни Infortrend представи две нови системи от серията Cube - EonStor® A08S-C2131 и A08S-C2132 SAS-to-SATA-II десктоп RAID устройства. Съчетавайки достъпност и надеждност новите 8-bay устройства поддържат ценово ефективните SATA-II хард устройства, за да осигурят до 8TB капацитет за съхранение на данни и подобрени характеристики на сигурността, за да защитят информацията при грешки в хард устройствата. Multi-lane SAS хост интерфейсът предлага достатъчна широчина на честотната лента, за да управлява множество транзакции, както и интензивна пропускателна способност, необходими при обработката на видео информация, онлайн търговия и банкиране.

В компактна форма, приблизително с размера на стандартна PC кутия, лесно приспособяемия и уникален desktop/tower дизайн на устройствата е пряк резултат от отзивите на потребителите, позволявайки им да позиционират техните устройства за съхранение на данни според мястото, с което разполагат. За първи път потребителите могат да избират черна или сребриста кутия, за да допълнят техните PC или Macintosh системи.

„Последните подсистеми на EonStor отговарят на нуждите на потребителите за висока производителност, изключителна ефикасност при съхранението на данни с гарантиран достъп в реално време, с възможност да управлявате няколко високоскоростни потока информация”, каза Томас Као, директор продуктово планиране за Infortrend Technology Inc. „Нашите компактни SAS Cube подсистеми ви осигуряват достъпно и качествено RAID решение за съхранение на данни, без да правите каквито и да е компромиси.”

Целеви пазари и употреба
Системата A08S-C2131/2132 осигурява висока производителност, надеждност и достъпни RAID системи за съхранение на данни за индивидуални нужди в рамките на компанията, независими среди като SOHO приложения, пост продукции и редактиране на видео, аудио и медия. Подобрената им производителност поддържа следните формати:
• Двоен некомпресиран висококонтрастен (high definition - HD) видео поток
• Многообразни standard definition (SD) видео потоци
• Многообразни HDV видео потоци
• До 16 DV/DV50 потока
• Некомпресирани видео потоци - 10-bit 1080p HD

EonStor A08S-C2131 и A08S-C2132 характеристики
• 8-bay, tower или desktop форм фактор конвертируеми RAID подсистеми
o Единично захранващо устройство (PSU) и един SAS порт към ES A08S-C2131
o Две захранващи устройства (PSUs) към ES A08S-C2132
• Осигурява до 8TB място за съхранение на данни, като използва осем 1TB SATA-II хард драйва
• В черно или сребристо, за да съответства на PC или Macintosh среда
• Поддръжка на разнообразен ОС
o Microsoft Windows 2000 Server/2003 Server, XP, Vista
o Sun Solaris ver. 9/10
o Red Hat Linux ver. 8/9, 64 bit, Enterprise ver. 3
o SuSe Linux ver. 8/9, 64 bit
o Fedora 64 bit
o Mac OS X ver. 10.4
• Последната SAS хост технология осигурява 12Gbps (3Gbps x 4 multi-lane SAS), което допринася за подобрената сигурност и производителност
• Лесно управление на системата чрез удобния SANWatch софтуер на Infortrend
• Подобрената сигурност на данните в случай на повреда на твърд диск (поддържа RAID5: при един дефектирал диск; RAID6:2 едновременни грешки)


Наличности
EonStor A08S-C2131 и A08S-C2132 са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори на Infortrend.



За Infortrend
Фокусирана върху технологиите за съхранение на данни с RAID от основаването си през 1992, Infortrend проектира, произвежда и продава междуплатфромени и високопроизводителни RAID решения. Компанията е специализирана в изработката на системно осигуряване, дрйвери, ASIC дизайн и разработка на RAID контролери и подсистеми, които са подходящи за мрежа за съхранение на данни (SAN) и поддържат Fibre Channel, SCSI, ATA и SATA интерфейси. Проектирани да бъдат гъвкави, ценово ефективни и богати на възможности, продуктите на Infortrend са достъпни чрез световна мрежа от OEM и дистрибутори. Компанията е основана през 1993г. Акциите на Infortrend се търгуват на Тайванската стокова борса. За повече информация посетете www.infortrend.com.
###
Infortrend, EonStor и RAIDWatch са търговски марки или запазени търговски марки на Infortrend Technology, Inc. Всички останали марки са собственост на съответните фирми.